Parochie

De Stille Omgang


DE STILLE OMGANG
“Eucharistie = Liefde”

Deze intentie voor de komende Stille Omgang, die in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart traditiegetrouw in Amsterdam gehouden wordt, is ontleend uit het boek “Ons dagelijks brood” van Henri Nouwen.
Deze Omgang nu een traditie, is een eigentijdse herdenking van het eucharistisch wonder dat op 15 maart 1345 te Amsterdam plaatsvond. Van 1346 tot omstreeks 1580 werd rondom de plaats van het mirakel al een processie gehouden. Na een inactieve periode van zo’n 300 jaar kwam de STILLE OMGANG in 1881 opnieuw tot bloei, dit toen een geschrift werd ontdekt waarop de route van de middeleeuwse processie stond beschreven.

Het is thans een bidtocht in stilte waar jaarlijks duizenden pelgrims, mannen en vrouwen, uit geheel Nederland aan deelnemen. Ook Limburg en Oost-Brabant is hier steeds goed vertegenwoordigd.

Vanuit Limburg en Oost-Brabant worden weer autobussen ingezet om de pelgrims naar Amsterdam vv te vervoeren.
Hoe laat en vanaf waar de bus voor u vertrekt kunt u bij mevr. E. Brueren-Peeters (tel.nr. hieronder vermeld) navragen vanaf ca. 22 feb. a.s.
Mgr. Dr. E. de Jong, hulpbisschop van Roermond, zal traditiegetrouw de Limburgse pelgrims vergezellen, met hen de Stille Omgang lopen, die meteen na aankomst in Amsterdam gemaakt zal worden en hoofdcelebrant zijn in de Plechtige Eucharistieviering die om 01.30 uur begint in de Amsterdamse Krijtbergkerk, die gelegen is aan het Singel vlakbij het Spui.
Na de Eucharistieviering is er gelegenheid om in de nabij gelegen Lutherse Kerk een kop koffie te drinken en een broodje te eten.
Om 03.45 uur vertrekken de bussen vanaf het Rokin/hoek Spui terug naar Limburg en Oost-Brabant.

De deelnemersprijs bedraagt € 24,00 per persoon.
Aanmelding en kaartverkoop t/m vrijdag 9 maart
bij de plaatselijke correspondent:

Mevr. E. Brueren - Peeters 0495-651653
|Doorsturen