Parochie

Op weg naar Pasen


OP WEG NAAR PASEN-1

Binnen de katholieke kerk in Nederland is de Vastenactie ieder jaar weer een belangrijke activiteit. Dit jaar staat de Vastenactie in het teken van het bijzondere HID-programma (Households in Distress), dat de zusters van de Heilige Harten van Jezus en Maria in 1991 zijn gestart in Mbala, Zambia. Ieder jaar probeert de Vastenactie de mensen ook bewust te maken van het belang van sober en bewust leven.
Om die doelstelling te bereiken hebben we, naast alles wat u van de Vastenactie gewend bent, een nieuw onderdeel ontwikkeld, de 40 Dagen Challenge. Tegenwoordig is het fenomeen vasten ook buiten de religieuze kaders een herkenbare gedachte, dat we ergens voor een bepaald aantal dagen mee willen minderen. Jongerem, bijvoorbeeld, zijn steeds meer geïnteresseerd in het minderen van hun socialmediagebruik. De 40 dagen Challenge houdt in dat u vooraf nadenkt over welke uitdaging u met uzelf wilt aangaan tijdens de vasten. En welk bedrag u daarvoor wilt gaan doneren als uw bijdrage aan de Vastenactie. Het motto van de Vastenactie luidt dan ook; “Even minderen, voor een ander”.
Doe dus mee en help de zusters in Mbala in Zambia!
380000 kinderen zijn daar wees geworden door het HIV-pandemie, 68% van de mensen leeft onder de armoedegrens. 54% van de kinderen zijn ondervoed, meer dan de helft van de mensen kunnen nauwelijks lezen en schrijven. De zusters in Mbala hebben een programma opgezet om families, die getroffen zijn door de hiv/aids-pandemie te helpen weer op eigen benen te staan. Steun daarom de Vastenactie.

Namens de MOV-groep, Ad Heesemans
|Doorsturen