Algemeen

De kermissen van Leudal

Door Charlotte Gubbels

Vorig jaar heeft de gemeente Leudal besloten om de organisatie van de kermissen over te dragen aan de Stichting Traditionele Kermisorganisatie. Het doel van deze stichting is het behouden van de kermissen in een gemeente die dat zelf niet meer kan of wil doen. De stichting bestaat uit een aantal kermisexploitanten en wordt voor alsnog gedeeltelijk ondersteund door de gemeente.

Inmiddels zijn we een jaar verder en vond er gisterenavond (30-01-2018) een bijeenkomst plaats waarin de stichting onder andere een toelichting gaf over de plannen die zij heeft wat betreft de kermissen in 2018. Daarna was er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Wat gaat er veranderen, wat kan er beter, en waar lopen we tegenaan? Er waren positieve, maar ook minder positieve reacties. Het is goed om met elkaar in gesprek te zijn en dit moet zeker ook zo blijven. De ambitie om aantrekkelijke, veilige en rendabele kermissen te organiseren in de kernen van de gemeente Leudal is zeker aanwezig. Maar daarvoor moeten alle partijen wel met elkaar samenwerken.

De verantwoordelijkheid voor het behouden van een gezellige kermis ligt naar mijn mening niet alleen bij de kermisexploitanten maar ook bij de inwoners, ondernemers, stichtingen en verenigingen van het dorp. Want zeg nou zelf, een bezoek aan de kermis gaat toch niet alleen om de attracties? Het is de complete beleving die we zoeken. Gezellig samenzijn -met eventueel een hapje en drankje- is net zo belangrijk als attracties die er wel of niet staan.

Dit gezegd hebbende rest mij nog een kritische vraag.. Moeten bij deze stichting niet meer mensen betrokken zijn dan alleen de kermisexploitanten? Want als we dit samen moeten doen, dan moeten we het toch ook gewoon samen doen?
Ik ben erg benieuwd naar jouw visie en ik wil iedereen die betrokken is bij het behoud van de kermissen dan ook vragen zijn of haar mening te delen (reageren kan onderaan de pagina).

Het is belangrijk om te blijven communiceren en als lokaal medium willen wij hierin uiteraard een rol spelen. Wil je graag weten wat we hierin voor je kunnen betekenen, neem dan even contact met ons op.

Gisterenavond aanwezig vanuit Gilsing lokale media
Marianne van Kampen info@gilsing.nl / 0475 322 824
Charlotte Gubbels charlotte@gilsing.nl  / 0475 322 824

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Waar besteed jij het vakantiegeld aan dit jaar?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Thuishulp aangeboden

  Ervaren, nette, niet rokende thuishulp kan nog werk aannemen voor 1 á 2 dagdelen. Zowel voor particulier als middels een PGB. Werkomgeving: Centrum Echt, Pey, Gemeente Maasgouw. Dag/dagdeel, uren en uurtarief kan in nader overleg. Bij interesse gelieve te contacteren middels het contactformulier. Lees meer
 • Headline 1

  Mooie en leuke houten barkruk m. rode stoffering

  Mooie en leuke houten barkruk met rode stoffering. Merk: Wiesner-Hager Oostenrijk. Lees meer
 • Headline 1

  Limburgse kastelen in vogelvlucht

  Boek Limburgse Kastelen in vogelvlucht. Met historie/informatie van Limburgse kastelen voorzien van zwart-wit of kleurenfoto's. Lees meer
 • Headline 1

  laminaatlegger

  Ervaren laminaatlegger biedt zich aan voor het leggen van een mooie vloer. Incl. ondervloer en plinten. ( Hoge plint in prijs overleg ) Er wordt netjes gewerkt en opgeruimd. prijs 6.50 per m2 Lees meer
 • Headline 1

  Set stalen velgen met winterbanden Golf 6/7

  Set stalen velgen met winterbanden 205/55 R16. Voor VW Golf 6/7 en Audi A3. 6.5J x 16 - ET50. Inclusief originele VW wieldeksels indien gewenst. De banden hebben nog genoeg profiel voor een winter, de velgen zijn puntgaaf. Ook wielbouten zijn inclusief. Lees meer

Laatste reacties