Algemeen

Eynderhoof ziet ze vliegen!

Door Gilsing lokale media

Zondag 14 juli Landelijke open imkerijdag

 

Ze zijn op zich heel bescheiden, de imkers van het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof. Maar deze groep speciale ambachtslieden staat al vele vele jaren garant voor de natuurhuishouding van het museum. De bijen hebben hun veilige plekken in en rond het museumterrein, maar ook ver daarbuiten, om de noodzakelijke bestuiving van bloemen en fruit voor hun rekening te nemen. Dat de imkers daar heerlijke honing van produceren en ook de was in kaarsen smelten, is een mooi extraatje voor de bezoekers.

Er wordt voortdurend gewerkt aan het doe- en beleefgebied rond de imkerij. Het hele gebied is een aantal jaren geleden opnieuw ingericht en bijen en vlinders voelen zich hier thuis. De imkers van Eynderhoof hebben ook een geschikt leefgebied voor de solitaire bijen ingericht. Zo’n leefgebied moet voldoen aan voldoende nestgelegenheid en voldoende voedselplanten. Voedselplanten leveren nectar en stuifmeel en kleinschalige biotopen zijn voor solitaire bijen en ook vlinders van levensbelang. Net als de andere ambachtslieden verzorgen ook de imkers tal van interessante demonstraties en vertellen zij graag over het nut van bijen voor de natuur. Maar zij wijzen daarnaast ook op de misstanden in ons hedendaags milieu die levensbedreigend zijn voor het bijenvolk.

Voor de kinderen zijn er op deze zondag allerlei activiteiten, zoals het in elkaar zetten van insectenhuisjes en het maken van zaadbollen. Er worden ook bijenplanten verkocht. Kortom, van alles te zien, te horen en te beleven in het leukste en spannendste openluchtmuseum van de Peel.

Naast de vele ambachten die in bedrijf zijn is het goed toeven op een van de vele terrassen in het museum. Geniet van de zelfgebakken Limburgse vlaai met koffie of neem een puddingbroodje op het vuistje.
De muziek wordt deze middag verzorgd door RoerMaas muzikanten
Het museum is op 14 juli open van 13.00 tot 17.00 uur
Meer informatie is te vinden op de website www.eynderhoof.nl

Woensdag 17 juli Kindermiddag met o.a. huifkartocht
Bij goed weer kunnen de kinderen met hun ouders een gratis ritje maken met de huifkar over de Visdijk. Op Eynderhoof gaat het spel door met de kindergidsen die samen met de kinderen oude volksspelen zoals stelt lopen, rijpen, touw springen, zak lopen en touwtrekken zullen doen. Van alles te zien, te bewonderen en te beleven.
Bekijk het kinderdag programma op: www.eynderhoof.nl
Het museum is elke dinsdag- woensdag-, vrijdag en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.
Museumjaarkaart is geldig

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Palmtakken

  Palmtakken 3 € per stuk ideaal voor kerststukjes. Lees meer
 • Headline 1

  granieten keukenblad aanrechtblad buitenkeuken

  in nieuwstaat granieten keukenbladafhalen in Limburg.GRATIS op maat slijpen.183 cm x 60 cm met of zonder gratis uitbreidingsstuk hoekopstellingvan 179,5 cm x 60 cm.rechts van rvs spoelbak 100 cm granieten links 40 cm graniet.rechts van kookuitsparing 92 cm granieten links 32 cm graniet,kookuitsparing is 49 cm diep x 56 cm breed. Lees meer
 • Headline 1

  Poets of strijkhulp

  Heeft u geen tijd om te poetsen of om te strijken dan bied ik mijn hulp aan ik ben zeer zelfstandig en secuur en zie ook wat er gedaan moet worden. Ik heb nog plaats op de maandag of dinsdag om de 14 dagen heeft u een strijkhulp nodig dan kan dat ook bij mij thuis gebracht worden voor info graag mailen Lees meer
 • Headline 1

  ANWB extra Riga

  ik ben op zoek naar de reisgids; anwb extra Riga wie heeft er een en gebruikt hem niet meer Lees meer
 • Headline 1

  Nieuwe Heren fiets Gazelle Puur_NL H54 Carbon R3

  Herenfiets Gazelle Puur_NL ltd H54 Carbon R3 Fiets is nog niet gebruikt!!! Framehoogte: 54 cm Kleur: Carbon Modeljaar: 2019 Versnellingen: 3 terugtraprem Inclusief gratis onderhoudsbeurt dealer en certificaat Lees meer

Laatste reacties