Algemeen

Nationale Molendagen 2019 in Leudal

Door Gilsing lokale media

Leudal telt twaalf molens en is daarmee de molenrijkste gemeente van Limburg. Tijdens de Nationale Molendagen op 11 en 12 mei 2019 zijn veel van deze molens voor het publiek geopend.

Water- en windmolens
De gemeente Leudal is zeven watermolens en vijf windmolens rijk, allemaal molens met hun eigen verhaal en historie. Tien van deze molens zijn nog in werking en regelmatig voor het publiek geopend. De molens zijn karakteristieke monumenten in hun omgeving, soms midden in de natuur zoals de Leumolen, soms prominent in de bebouwde kom zoals de Antoniusmolen in Heythuysen of de molens de Welvaart en de Hoop in Horn.

Tijdens de Nationale Molendagen zijn vrijwel alle molens in Leudal geopend, zowel op zaterdag als op zondag. De meeste molens zijn dan in werking en de molenaars tonen u graag deze cultuurhistorische parels en kunnen veel vertellen over de historie en de werking van hun molen. Soms zijn er extra activiteiten op de molen.

Voor de openingstijden zie: www.molenstichtingleudal.nl Op deze website is ook informatie te vinden over de historie van de molens.

 

|Doorsturen