Algemeen

Ruimtecollege door Govert Schilling 26 september “Exoplaneten en de speurtocht naar buitenaards leven” bij Bibliocenter Weert


Ruimtecollege door Govert Schilling 26 september “Exoplaneten en de speurtocht naar buitenaards leven” bij Bibliocenter Weert

Wetenschapsjournalist Govert Schilling vertelt in zijn ruimtecollege over de zoektocht naar leven buiten de aarde. Vanaf de eerste ideeën over Marsbewoners tot de veelbelovende waarnemingsprojecten van de toekomst.
Govert Schilling vermengt moeiteloos kleine en grote weetjes, geschiedenis, wetenschap en filosofie. Zijn toegankelijke publicaties en lezingen maken wetenschap bij het grote publiek bekend.
Het ruimtecollege is op donderdag 26 september van 19.30 tot 21.30 uur bij Bibliocenter Weert. De toegang is 5 euro voor leden en 7,50 voor niet-leden.
Reserveer je kaart op www.bibliocenter.nl. Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

In 1995 werd voor het eerst een planeet ontdekt in een baan rond een andere ster dan de zon. Inmiddels zijn er enkele duizenden exoplaneten bekend; ons Melkwegstelsel telt er naar schatting minstens honderd miljard. Vele daarvan zullen als twee druppels water op de aarde lijken. Maar leeft er ook iets? Hoe komen we daar achter? En als er intelligente beschavingen voorkomen in het heelal, kunnen we daar dan ooit mee communiceren?

Govert Schilling
Govert Schilling schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten in binnen- en buitenland. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. Voor zijn werk op het gebied van de popularisering van de sterrenkunde ontving Schilling diverse prijzen en onderscheidingen. Hij is regelmatig te gast in het tv-programma De Wereld Draait Door.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Sony Bravia KDL 43w756c

  Te koop sony bravia kdl 43w756c Android smart tv met WiFi Netflix en nog Meer. Lees meer
 • Headline 1

  Set winterbanden

  Set winterbanden op 4 gaats ( steekmaat 110 mm) stalen velg. Vredestein 175/65 R14 82T 1 seizoen gebruikt. Lees meer
 • Headline 1

  CD rek

  Mooi zwart CD rek. The PIano man. Heel orgineel en niet beschadigd. 1,61 hoog. 75 CD's Zie foto. prijs € 20 Lees meer
 • Headline 1

  Wit Wandrek

  Wit wandrek voor boeken of andere objecten. Is van Ikea en in goede staat. Afmeting 1.90 h x 0.30 b x .28d. Prijs €20 Lees meer
 • Headline 1

  Tomado Boekenrek

  Vintage Tomado boekenrek. Met 3 grote en 4 kleine boekenplanken . Orgineel en kleurrijk. € 20. Lees meer

Laatste reacties